Kaedah Penyimpanan Susu Ibu

Image

 

Tahukah Anda?

Susu ibu yang dipam atau diperah untuk diberi kepada bayi sepanjang ketiadaan ibu bersama bayi mengandungi sel hidup, oleh itu susu ibu yang diperah perlu disimpan dengan kaedah yang betul untuk memastikan kandungan nutriennya kekal. Susu ibu sebenarnya mempunyai bahan anti-bakteria yang membolehkannya kekal segar dan tahan lama.

Susu ibu yang diperah boleh disimpan di dalam keadaan dan tempoh masa berikut:

♥ Di dalam suhu bilik (19 hingga 26 °C), tahan sehingga 4 jam
♥ Di dalam bekas penyejuk (cooler bag/box) (kurang 4 °C), tahan sehingga 12-24 jam
♥ Di dalam peti sejuk (kurang 4 °C), tahan sehingga 7 hari
♥ Di dalam peti sejuk bahagian beku (-18 hingga -20 °C), tahan antara 3 hingga 6 bulan

 

Dapatkan Set Penyusuaan terbaik anda, untuk susu ibu yang pekat,penuh khasiat dan meriah. Semoga murah rezeki bayi anda. Dapatkan segera! PM Mamarif Nutri-Shoppe atau sms/whatsapp 0192453258. Hadiah misteri menanti anda dengan setiap pembelian dan konsultasi percuma khas untuk pelanggan kami.

Selamat Mencuba =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s