Kenapa Kita Perlu Mengambil Supplemen????

Selamat Pagi Pengunjunh HNL hari ini, semoga rezeki kesihatan yang kita peroleh hari ini, berterusan untuk hari-hari esok..Insya Allah.

Hari ini, kami ingin berkongsi 7 sebab Utama Mengapa anda HARUS mengambil supplemen tambahan dalam diet harian anda:

1) Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

Kebanyakkan rakyat Malaysia menjalani gaya hidup yang tidak sihat, di mana kurangnya aktiviti fizikal seperti senaman mahu pun masalah spiritual, di mana rata-rata terdedah dengan kehidupan yang penuh tekanan. Tekanan spiritual mempengaruhi penyerapan zat dan mineral penting dalam badan kita, maka menyebabkan kita terdedah dengan pelbagai penyakit seperti darah tinggi dan sakit jantung.

2) Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar.

Pencemaran Alam sekitar bukan lagi asing dalam kehidupan kita. Udara yang kita hirup, air yang kita minum dan makanan yang kita makan, semuanya terdedah kepada pencemaran dan menyebabkan badan kita memerlukan perlindungan yang lebih untuk menjamin kesihatan dan kesejahteraan hidup

3) Cara pemakanan yang tidak sihat dan tidak seimbang

Kita semua selalu makan pelbagai jenis hidangan yang penuh lemak, dan tinggi kolesterol. hanya segilintir antara kita yang mematuhi piramid makanan dalam diet harian mereka. maka, badan kita terdedah dengan pelbagai penyakit berpunca dari makanan yang tidak sihat.

4) Gangguan penyerapan nutrisi dalam makanan.

Tahukah anda, makanan yang kita ambil, tidak semua dapat diserap secara efektif. Terdapat gangguan dalam proses penyerapan nutrient berpunca dari makanan/minuman yang kita ambil seperti minuman berkafein yang menghalang penyerapan nutrient.

5) Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrient

Disebabkan pelbagai isu yang menganggu penyerapan nutrient penting dalam badan, maka badan kita sering kekurangan nutrient yang menyebabkan kita mudah terdedah dengan pelbagai penyakit.

6) Buah-buahan dan sayuran terjejas dengan pencemaran

Ada di antara kita menganggap, supplement tidak perlu kerana dia mengamal kan makan sayuran dan buahan yang banyak. Namun tahukah anda, buahan dan sayuran terdedah dengan pelbagai jenis pencemaran yang mungkin mengurangkan nutrisi buah/sayuran itu tanpa kita sedar.

7) Kehilangan nutrient dalam makanan

Tahukah anda, proses memasak iaitu kesan haba dan suhu yang tinggi mampu menurunkan kadar nutrient dalam makanan harian kita. Seperti protein yang sensitif dengan suhu tinggi akan berubah bentuk, dan fungsi protein telah musnah disebabkan proses memasak sendiri.

Oleh itu, pengambilan suplement TERAMAT PENTING untuk anda yang menhargai diri sendiri dan keluarga tersayang. Untuk kekal sihat, kita HARUS mengambil suplemen demi menjamin kesihatan yang optimum.

Tahukah anda??

kekurangan nutrisi boleh meningkatkan risiko kesihatan seperti:

-penuaan pramatang(tua sebelum usia)

-Kelesuan/Keletihan melampau

-Mudah terkena penyakit/jangkitan

-Keguguran Rambut

-Osteoporosis

-Masalah Kulit/Pernafasan/Penghadaman dan berbagai lagi jenis lagi……

Maka, ambil langkah BIJAK anda hari ini, pilihlah suplemen SEMULAJADI SHAKLEE, yang dijamin SELAMAT & terbukti BERKESAN.

hubungi kami untuk mendapatkan konsultasi percuma mengenai isu kesihatan anda dan jenis supplemen yang sesuai dengan anda.

PM Mamarif Nutri-Shoppe atau sms/whatsapp 0192453258 untuk maklumat lanjut.

Berminat untuk menjana pendapatan lumayan?? Klik disini PELUANG MENJANA PENDAPATAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s